Voor Zuurdesemtoast met labneh, geroosterde rabarber en pistachenoten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rabarber in stukken van 3 centimeter en gooi de uiteinden weg. Leg de stukken rabarber naast elkaar in een ovenschaal. Pers het sap van een sinaasappel hier overheen en voeg de suiker toe. Bedek met aluminiumfolie en rooster de rabarber in 20 minuten gaar. De rabarber is ook superlekker in de yoghurt of de havermout.
Bak een snee zuurdesem in een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Besmeer met de labneh, gevolgd door wat van de geroosterde rabarber en maak af met de pistache.
*In plaats van labneh kun je ook ricotta of hüttenkäse gebruiken
Voor Zuurdesemtoast met labneh, avocado, ei en rabarber pickles
Snijd de rabarber in dunne plakjes en gooi de uiteinden weg. Doe de plakjes in een schone weckpot of oude jampot. Breng de appelazijn samen met het water en de suiker op laag vuur aan de kook. Schenk het azijnmengsel over de rabarber tot deze onder gedompeld zijn. Voeg de specerijen toe en een flinke snuf zout. Deze pickles kun je 2 tot 3 weken bewaren in de koelkast.
Kook de eieren in 6 minuten en 30 seconden voor een perfecte nog zachte dooier. Bak een snee zuurdesem in een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Besmeer met de labneh, avocado en halveer het eitje bovenop. Maak af met de pickles en wat verse bieslook.
Eet smakelijk!