Voor de shoarma:
Voor de labneh:
Voor de pita:
Voor de shoarma:
Bestrooi de repen zoete aardappel met wat zout en de shoarmakruiden. Meng vervolgens met de hand flink wat olijfolie er doorheen en verspreid alles op, een met bakpapier bekleed, bakblik. Rooster de aardappelen in 20 tot 30 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden. Doe daarna wat labneh in een warm pita broodje. Strooi wat sla erover en dan wat shoarma, de tomaat, de paprika en maak af met nog wat labneh.
Voor de labneh:
Hang de yoghurt 1 dag van tevoren in een doek bovenop een kom. Het liefst in de koelkast. Haal de volgende dag de yoghurt uit het doek en verdeel over een schaal. Maak dit vervolgens af met de overige ingrediënten. Serveer bij de shoarma.
Voor de pita:
Meng het lauwwarme water met de gist en los het hierin op. Meng de bloem met het zout. Voeg vervolgens het gistpapje aan de bloem toe en voeg hier olijfolie bij. Kneed dit tot een nietplakkend deeg. Voeg eventueel nog wat bloem toe. En laat dit daarna afgedekt een half uur rijzen en verdeel het daarna in 8 balletjes. Laat dit vervolgens nog een half uurtje rijzen en rol ze uit in de bekende pita vorm. Je kunt ze nu bakken in een pan of in een voorverwarmde oven van 210 graden in 3 tot 5 minuten
Eet smakelijk!