Eten & Drinken
Gegrilde dragonkip met gebakken kikkererwtensalade en shiitakes
Helaas is dit de laatste dag dat Caspar bij ons in de keuken staat en dan moeten we hem weer missen! Hij maakt nog één heerlijk gerecht om het weekend goed in te leiden. Dat wordt gegrilde dragonkip met gebakken kikkererwtensalade en shiitakes. Dit lekkere gerecht zelf maken? Je vindt hieronder alles wat je nodig hebt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 kippendijen
- 1 klontje roomboter
- 1 el olijfolie
- 1 el bloem
- Scheutje pastis
- 100 ml kippenbouillon
- 100 ml kookroom
- 1 bosje dragon (ca. 20 gram)
Kikkererwtensalade:
- 500 gram uitgelekte kikkererwten
- 3 sjalotten
- 125 gram shiitakes
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
Bereiding:
Meng het zout, de peper en de bloem. Haal de kippendijen door het bloemmengsel heen en bak deze goudbruin in de olijfolie en de boter.
Wanneer deze mooi bruingebakken zijn zet het vuur laag en voeg de bouillon, de pastis, een eetlepel dragon en de room toe en laat 30 minuten pruttelen.
Laat een wokpan goed heet worden, voeg olijfolie toe en bak alle ingrediënten goudbruin. Maak af met peper en zout en schep de salade in een grote schaal. Maak af met de kip met de saus en serveer met wat verse dragon.