Benodigheden:
Leg de kip in een glazen of roestvrijstalen kom en voeg de knoflook, oregano, olijven, kappertjes, laurierbladeren, rodewijnazijn en medjooldadels toe. Meng dit vervolgens samen met zout en peper.
Meng daarna alles rustig door elkaar en denk de kom af. Laat de kip het liefste 1 tot 2 uur in de koelkast marineren, schep de kip in de tussentijd een paar keer om (dit hoeft niet, laat de kip dan minimaal 30 minuten marineren).
Verhit de oven op 185 graden. Verdeel de kippenbouten in een middelgrote braadslee met een hoge rand en met alle ingrediënten voor de marinade. Roer vervolgens de wijn en de melasse door elkaar en giet het mengsel over de kip. Zet de braadslee in de oven en braad de bouten 50 minuten. Bedruip ze in die tijd twee of drie keer todat het vlees goudbruin of gaar is.
Haal daarna de braadslee uit de oven en schik alle bouten op een grote schaal. Bestrooi ze met wat versgeplukte oreganoblaadjes en serveer!
Eet smakelijk!