Kip Marbella

Het is alweer de laatste dag van de week en dat betekent een lekker recept van London! Vandaag maakt hij 'Kip Marbella'. Je zou denken dat dit gerecht echt uit Marbella komt, maar niks is minder waar. Dit recept is afkomstig uit de VS en is in vrijwel ieder huishouden in Amerika bekend.

Ingrediënten

  • 8 kippenbouten drumsticks en dijen aan elkaar, met vel en 3 tot 4 keer tot op het bot ingekerfd
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 20 gram oregano blaadjes van de takjes geplukt
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 120 gram ontpitte groene olijven
  • 70 gram kappertkes, plus twee eetlepels van de pekel
  • 125 gram medjooldadels ontpit en overlangs in vieren
  • 2 laurierbladeren
  • 130 mililiter droge witte wijn
  • 1,5 eetlepel dadelmelasse of stroop
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Benodigheden:

  • Braadslee met hoge rand

Bereiding

Leg de kip in een glazen of roestvrijstalen kom en voeg de knoflook, oregano, olijven, kappertjes, laurierbladeren, rodewijnazijn en medjooldadels toe. Meng dit vervolgens samen met zout en peper. 

Meng daarna alles rustig door elkaar en denk de kom af. Laat de kip het liefste 1 tot 2 uur in de koelkast marineren, schep de kip in de tussentijd een paar keer om (dit hoeft niet, laat de kip dan minimaal 30 minuten marineren). 

Verhit de oven op 185 graden. Verdeel de kippenbouten in een middelgrote braadslee met een hoge rand en met alle ingrediënten voor de marinade. Roer vervolgens de wijn en de melasse door elkaar en giet het mengsel over de kip. Zet de braadslee in de oven en braad de bouten 50 minuten. Bedruip ze in die tijd twee of drie keer todat het vlees goudbruin of gaar is.

Haal daarna de braadslee uit de oven en schik alle bouten op een grote schaal. Bestrooi ze met wat versgeplukte oreganoblaadjes en serveer!

Eet smakelijk!