voor 6-8 personen
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpot. Bak de knoflook, gember en chilipeper op middelhoog vuur. Voeg de gedroogde specerijen toe. Laat even meebakken.
Voeg de tomaat toe en bak 2 minuten mee. De linzen, groentebouillon en kokosmelk mag er ook bij en breng aan de kook. Op laag vuur en laat 20 à 25 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de spinazie door de dahl tot hij wat geslonken is. Voeg eventueel nog wat zwarte peper en zout toe. Serveer de dahl in diepe borden. Verdeel de yoghurt, geroosterde pistachenoten, koriander en rasp van de limoen.
Garneer met de overgebleven rode chilipeper. Serveer met naan of als je meer vulling wilt, wilde rijst.
Tip
Dit gerecht kan uiteraard ook met vis of met lekker gebakken kippendijen. Uit de oven geroosterde zoete aardappelen is heerlijk bij dit gerecht.
voor 6-8 personen
Was de zoete aardappelen met de schil en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappelen in 10 minuten beetgaar, zodat je er met de vork een beetje in kunt prikken. Giet de zoete aardappelen af.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden. Doe de zoete aardappel in een ruime ovenschaal en verdeel hier 4 eetlepels olijfolie overheen. Verdeel een goeie snuf peper en zout over de aardappels en schep het geheel door elkaar zodat iedere aardappel van olijfolie en peper en zout is voorzien.
Leg de takjes tijm en rozemarijn, samen met de tenen knoflook (met schil) tussen de aardappelen. Rooster de zoete aardappel voor 35 a 40 minuten in de oven. Schep zo nu en dan even om.