voor 4-6 personen
Breek eieren in een grote kom, doe de room erbij en klop met een garde of vork los, kruid met zwarte peper en zout. Hak de spinazie grof en doe samen met de doperwten erbij. Voeg de geraspte kaas en hüttenkäse en mix alles goed door.
Verhit de milde olijfolie in een grote anti-aanbakpan en schenk het eimengsel erin. Zet een deksel op de pan. Laat ongeveer 12 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is. Optioneel: in een oven op 180 graden voor 18 minuten.
Snijd de sjalot fijn en voeg in een kommetje, samen met de appelazijn, mosterd en suiker. Roer goed door. Voeg dan al roerend de extra vierge olijfolie toe naar smaak zwarte peper en zout. Voeg eventueel wat water toe. Dit is de vinaigrette.
Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snijd in punten en serveer de rucola met de eetbare bloemen en plantjes en vergeet niet wat van de vinaigrette erbij te doen.
Tip! Je kunt stukjes chorizo, spek of hamblokjes gebruiken om door de frittata te doen. Meng dit dan door het eierenmengsel.