Kook de rijst in een rijstkoker of in 8 minuten gaar*. Zorg ervoor dat de gekookte rijst opgedroogd is op een platte schaal voor maximaal luchtcontact. Laat de rijst het liefst een paar uur afkoelen op een plek waar het een beetje doorwaait of zet 1 nacht in de koelkast.
Verhit de volgende dag de olie in een wok op middelhoog vuur en voeg de geklutste eieren toe. Doe de rijst erbij zodra het ei een beetje is gaan stollen. Draai het vuur middellaag en wok langzaam de rijstkorrel van elkaar los.
Wok de nasi in 2 tot 3 minuten warm, voeg de ham en prei toe en breng op smaak met het zout en de ve-tsin. Wok 1 minuut op hoog vuur, doe de sojasaus erbij en draai het vuur uit.
Roer de sesamolie erdoor en schep de nasi goreng in een serveerkom.
*gebruik per 80 gram rijst 300 ml water om de rijst in te laten koken. Laat de rijst na het kookproces en het afgieten nog minimaal 10 minuten rusten met de deksel op de pan.
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de pasta al dente is, zet je de deksel op de pan en zet je het vuur uit. Laat het geheel 10 minuten doorgaren en giet dan af in ijswater of onder de koude kraan. Laat het geheel goed uitlekken in een vergiet of dep droog met een schone theedoek.
Breng de bami op smaak met zout, de ve-tsin en neutrale olie. Zorg dat het goed gemengd is en er overal een laagje olie op de bami zit.
Verhit een beetje olie in een wok en voeg de geklutste eieren toe. Zodra de eieren een beetje aan het stollen zijn, voeg je de bami toe en zet je het vuur middellaag. Wok de bami voorzichtig warm.
Voeg na ca. 3 minuten, of wanneer de bami goed warm is, de ham en de prei toe. Wok het geheel samen in 2 minuten. Roer de sojasaus erdoor. Draai het vuur uit, voeg de sesamolie toe en meng goed door elkaar.