Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Red je geschifte saus!
Hoe simpel sauzen op papier ook lijken, een geschifte saus is zo een feit. Zo red jij je saus!
saus_delciousHoe simpel sauzen op papier ook lijken, ze blijven onvoorspelbaar. Hoe goed je ook kunt koken, het zal iedere chef weleens overkomen dat een saus schift. Herkenbaar? Huiskok van de Delicious magazine geeft raad! Als een saus schift, betekent dat dat de olie of vet in saus zich scheidt van de waterige bestanddelen. Doe een klein beetje water (4 el) in een maatbeker en schenk hierbij langzaam de geschifte saus terwijl je met de staafmixer mengt: zo krijg je 'het vet weer in het water'. Op dezelfde manier red je ook geschifte mayonaise. Vaak wordt er ook over geschift gesproken als room in een soep gaat klonteren. Eigenlijk is dat geen schiften, maar zijn dat eiwitten die samenklonteren. Je redt de soep door hem in een blender goed te pureren zodat de klontjes minder opvallen. Bron: Delicious.
Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.