Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Roast potatoes
Een Engelse Sunday roast is niet compleet zonder roast potatoes. En hoe je de perfecte, goudgele aardappeltjes bakt zie je hier.

Karin Luiten kookt voor ons uit haar boek Het Grote Ovenhandboek.

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels 
Scheut olijfolie
Zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C
Besprenkel de bakplaat met een flinke scheut olijfolie en schuif in de opwarmende oven Schil de aardappels. Snij kleine exemplaren één keer doormidden, grote nog een keer. Breng aan de kook in water met zout en kook in +- 8 minuten net niet helemaal gaar.  
Giet af. Doe de deksel weer op de pan, houd vast met ovenwanten en schud een of twee keer flink heen en weer zodat de aardappels aan de buitenkant kruimelig worden.  
Leg de aardappels met de platte kant naar beneden op de hete bakplaat. Gare aardappels die door het schudden helemaal verkruimeld zijn, kun je met de hand weer tot bonkjes boetseren, dat komt goed.  
Kwast de hete olijfolie van de bakplaat over de aardappels.   Laat in de oven in +- 45 minuten goudbruin en knapperig worden.  
Schep van de bakplaat, laat indien nodig uitlekken op wat keukenpapier en bestrooi met zout. 

Het Grote Ovenhandboek van Karin Luiten is hier te bestellen!

Het Grote Ovenhandboek

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.