Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Romige aspergesoep
Met peterselie, ei en boerenham

Voor 4 personen  

Ingrediënten
10 asperges
10 gram boter
1 ui
1 liter groentebouillon
2 dl room
Peterselie
1 hard gekookt ei
2 plakken boerenham
Zout & peper
100 gram bloem  

Bereidingswijze
Zet een pan op het vuur met 1 liter groentebouillon en verhit deze.
Snipper het uitje en schil daarna de asperges maar bewaar wel de schillen en konten! Leg de asperges weg. Deze kun je straks garen in de soep als extra garnituur, maar ook voor een andere maaltijd gebruiken.
Zet een pan met een dikke bodem op halfhoog vuur en smelt hierin de boter. Fruit hierin het gesnipperde uitje, de aspergeschillen en -konten gedurende ongeveer 5 minuten en schep het regelmatig om.
Voeg dan de bouillon toe en breng dit aan de kook op hoog vuur. Als er schuim ontstaat op de soep schep je dit met een schuimspaan eraf.
Zodra het kookt, voeg je de room toe en zet je het vuur laag. Laat dan de soep zachtjes 15 minuten door pruttelen. Na 15 minuten zeef je de soep, laat je het nog eventjes koken en breng je de het op smaak met zout.
Hak ondertussen de peterselie, het hardgekookte ei en de ham fijn. Dit wordt de garnering voor de soep.
Maak van 100 gram bloem en 100 ml water een ‘Dikke Willem’, dit is een papje waarmee je de soep gaat binden. Voeg dit al roerend toe en breng de soep weer aan de kook totdat deze dikker wordt.
Serveer de soep in kommetjes of in kleine glaasjes als bijgerecht met de garnering er bovenop.
Eet smakelijk!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.