Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Rosbief van knolselderij
Pieter maakt een rosbief van knolselderij met een olijvensalsa en gegrilde asperges.

voor 4 personen

Ingrediënten   
Knolselderij van ongeveer 1kg 
1 tl gedroogde munt 
1 tl karwijzaad 
1 bosje groene asperges 
3 flinke trostomaten 
75 gram zwarte olijven (liefst met pit!) 
1 el kappertjes 
1 el Japanse rijstazijn 
Paar blaadjes verse munt 
Extra vierge olijfolie 
peper en zout   

Extra benodigdheden: aluminiumfolie, schone borstel, grillpan   

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scrub de knolselderij helemaal schoon met een borstel en water tot al het zand er af is. Vouw een groot stuk aluminiumfolie dubbel (het moet groot genoeg zijn om de knolselderij straks helemaal in de pakken) en leg de knolselderij er op. Smeer hem in met olijfolie en verdeel de gedroogde munt, karwijzaad en wat zout er over. Vouw dan de folie helemaal om de knolselderij heen zodat hij echt goed ingepakt zit.  Leg het in een ovenschaal en zet het 2 uur in het midden van de oven. 
Dan gaan we ondertussen de olijvensalsa maken. Snijd daarvoor de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd dan de kwarten in kleine blokjes en doe ze in een kommetje. Ontpit de olijvenm, snijd ze in stukjes die ongeveer even groot zijn als de tomatenblokjes en voeg ze toe aan het kommetje. Snijd dan de kappertjes grof, snijd een paar blaadjes munt fijn (bewaar er een paar ter garnering) en voeg deze ook toe aan het kommetje. Giet er een flinke scheut extra vierge olijfolie overheen en maak het op smaak met zout en peper. 
Na twee uur kun je met een satéprikker checken of de knolselderij gaar is. Als de knol in het midden zacht is, is hij klaar. Haal hem dan uit de oven en laat hem 15 minuten rusten.
Ondertussen kun je de asperges gaan grillen. Snijd het onderste stukje van de asperges af, was ze en droog ze goed. Zet een grillpan op het vuur en zorg ervoor dat deze goed heet is. Gril de aspergese daarna in de pan tot ze een mooi grilstreepje hebben. Draai ze dan om en blijf dit doen tot de asperge beetgaar is. 
Zet het vuur uit, druppel wat Japanse rijstazijn erover heen en maak het op smaak met een beetje zout. 
Snijd nu plakken van ongeveer 1cm dik van de knolselderij. Leg een plak op een bord, drapeer er een paar asperges over en maak het af met de olijvensalsa en een mooi blaadje munt!
Eet smakelijk!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.