Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Salade van bloemkool met gegrilde halloumi
Met gegrilde aubergine, paprika en granaatappel

4 personen  

Ingrediënten
2 aubergines
2 pakje halloumi
1 granaatappel
2 gele paprika’s
4 tl za’atar
goede olijfolie
peper en zout
1 bosje munt
1 bosje koriander
2 bloemkolen voor de boemkoolrijst (basis)  

Voor de Latino dressing
12 el olijfolie
6 el balsamico-azijn
6 tl ahornsiroop
sap van 4 limoenen
2 snufjes kaneel/paprikapoeder en gemalen komijn

Bereiding
Was en snijd de aubergines in plakken van een halve centimeter. Bestrooi ze met zout en laat dat even intrekken zodat het vocht van de groentes onttrokken wordt.
Snijd de bloemkool in stukjes en was hem goed. Maak de bloemkool dan goed droog en stop het in een keukenmachine. Blijf malen totdat je ‘rijstkorreltjes’ krijgt.
Zet dan een grote wok op het vuur, verhit hierin wat olie en bak hierin de bloemkoolrijst tot het knapperig is terwijl je blijft roeren. Breng het daarna op smaak met zout en peper.
Zet een grillpan op het vuur en snijd ondertussen de halloumi in plakken.
Dep de aubergines met een keukenpapiertje droog en gril deze in de grillpan met een klein beetje arachideolie gedurende een paar minuten tot ze aan beide kanten mooie streepjes hebben. Gril hierin ook de paprika en halloumi.
Om de latinodressing te maken, meng je 12 eetlepels olijfolie, 6 eetlepels balsamico-azijn, 6 theelepels ahornsiroop en het sap van 4 limoenen goed doorelkaar samen met wat snufjes kaneel, paprikapoeder en gemalen komijn.
Halveer de granaatappel en klop met een lepel de pitjes eruit en snijd de paprika in reepjes.
Meng de aubergine, paprika, halloumi en bloemkoolrijst op een groot bord en dresseer de salade met granaatappelpitjes, munt, koriander, za’atar en een beetje olijfolie. Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.