Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Samosa's met gehakt en zoete aardappel
Roberta en Resto VanHarte maken iets heerlijks!

Ingrediënten: 100 gr gehakt kerriepoeder 1 ui 2 tenen knoflook 1 zoete aardappel 6 takjes verse koriander 2 vellen bladerdeeg olijfolie 2 komkommers 2 citroenen 16 el yoghurt snufje gerookt paprikapoeder Bereiding: Samosa's:

  • Bak in een braadpan met 1 el olie het gehakt en 1 halve el kerriepoeder op matig vuur.
  • Blijf regelmatig roeren. Pel de ui en knoflook en hak samen met de koriandersteeltjes en de geschilde zoete aardappel.
  • Doe alles bij het gehakt in de pan en laat ongeveer 15 minuten bakken terwijl je regelmatig roert.
  • Giet er 250 ml water bij en laat de boel 20 minuten pruttelen.
  • Prak de zoete aardappel met een vork.
  • Breng het mengsel met peper en zout op smaak, laat afkoelen.

Bijgerecht:

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, schep de waterige kern eruit.
  • Snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes en maak ze in een kommetje aan met citroensap.
  • Roer de yoghurt los in een kommetje en strooi er wat paprikapoeder overheen.
Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.