Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Een sekskroket
Hugo maakt een wel heel spannende kroket...

Ingrediënten
50 ml kokend water
1 visbouillonblokje
150 ml koud water
50 ml champagne
Saffraan
150 g boter
Halve chilipeper
Knoflook, fijngesneden
150 g bloem (wat extra om te paneren)
100 g aspergetips
6 Oesters
Halve avocado
3 takjes basilicum
Ei, losgeklopt
Panko, bakje
Citroenmayonaise

Bereiding
Neem 50ml kokend water los daar 1 visboulion blokje in op, voeg daar 150 ml koud water en 50 ml champagne en de safraan aan toe.   
Smelt de boter samen met fijn gesneden knoflook en halve chili peper zonder zaadjes. Voeg de bloem toe en gaar deze in de boter zonder echt te verkleuren.. giet bij de hete roux scheut voor scheut de koude safraan boulion toe en laat de boulion goed opnemen/binden door de roux.
Snijd de asperges tips fijn en voeg toe aan de ragou. Open ook de oesters en voeg deze ook toe. Snijd een halve avocado in blokjes en snipper 3 takjes basilicum en voeg deze als laatste toe aan de ragou en sprijd deze uit op een plaatje en laat goed afkoelen! Liefst een nacht. Neem nu stukjes van de ragou en rol hier kroketjes van.. haal deze door de bloem dan door het los geklopt ei en dan door de panko. Herhaal dit zo nodig totdat alles mooi bedekt! Laat eventueel weer opstijven in de koelkast of vriezer. Frituur ze dan af in olie van 180 graden voor 4 min! :) Serveer en lekker wat Citroen mayo bij!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.