Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Siciliaanse caponata
Een zonnig groentegerecht uit Italië.

Ingrediënten
2 aubergines
1 grote ui (grof gehakt)
2 stengels selderij (in plakjes)
1 rode paprika (in kleine reepjes)
2 el pijnboompitten
400 gram tomaten uit blik
4 el rode wijnazijn
1 el suiker (optioneel)
2 el kappertjes
24 groene olijven (ontpit, doormidden gesneden)
4 el fijngehakte peterselie
Peper, grof zout
Olijfolie

Bereiding
Snijd de aubergine in tweeën en daarna in plakken van 1 centimeter dik. Bestrooi met flink wat zout en laat ze een half uur uitlekken in een zeef om het vocht uit de aubergine te halen. Spoel daartna kort af met water en dep de plakken droog. Giet een scheut olie in een pan en bak de aubergines tot ze bruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Bak nu de ui en de selderij in 5 minuutjes zacht. Voeg de pijnboompitten en de reepjes paprika toe en laat 3 minuten meebakken. Giet de gepelde tomaten er bij met een scheutje water. Laat 10 minuten pruttelen tot het water verdampt is. Kruid goed met zwarte peper.
Tijd om wat extra smaak toe te voegen. Voeg de olijven, kappertjes en azijn toe aan de caponata. Als je van zoet houdt kun je eventueel een schepje suiker toevoegen. Laat nog eens 5 minuutjes sudderen. Kruid met zout en strooi de peterselie over de caponata heen.

 

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.