Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Skrei in tomatensaus
Vandaag maakt Pieter een maaltijd voor de budgetchallenge!

Tomatensaus basis (1,77 euro)  

Deze moet je gewoon in je vriezer hebben liggen. Hij is namelijk voor zo enorm veel verschillende recepten te gebruiken! In de koelkast is je saus ook ongeveer een week houdbaar, dus ook alle tijd om mooie dingen te maken!

 Ingrediënten: 

  • 1 blik hele gepelde tomaten van 400 gram 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 bosje basilicum 
  • Een paar druppels worcestersaus 
  • Optioneel:  een paar druppels tabasco 
  • Olijfolie
  • Zout en peper  

Extra benodigdheden:

  • Zeef  

Bereidingswijze:

Snijd de knoflook fijn. Verwijder de stelen van de basilicum en snijd grof. Zet een flinke anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en doe er de knoflook bij. Als de knoflook bijna gaat kleuren (bruine knoflook is bitter, dus wees er op tijd bij) doe je er de basilicum en tomaten bij. Doe ook het sap uit het tomaten blik in de pan. Breng je saus aan de kook.   Haal als de saus kookt je pan van het vuur en werk alles door je zeef. Vergeet ook niet de onderkant van je zeef, daar blijft het lekkerste aan zitten.  

Doe je gezeefde saus terug in de pan, voeg zout, peper, de worcestersaus en eventueel tabasco toe naar smaak. Kook vervolgens nog 10 minuten door te je de gewenste dikte hebt bereikt.  

Vergeet niet een deel in te vriezen voor de dagen dat je wat minder tijd hebt om in de keuken te staan!                          

Ingrediënten:

  • 400 gr skrei (MSC-keurmerk) 
  • Halve hoeveelheid tomatenbasis (200 ml ongeveer) 
  • 10 gr amandelschaafsel 
  • 200 gr diepvries broccoli 
  • 1 bos krulpeterselie 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.  

Laat de vis ontdooien en breng op smaak met een snufje peper en zout. Bak de skrei in een beetje olie kort bruin aan beide kanten.  

Doe een derde van de tomatensaus in een ovenschaal en leg de vis er op. Dek af met de rest van de tomatensaus. Hak de peterselie fijn en doe de helft over de tomatensaus. Zet ongeveer 10 minuten in de oven.  

Kook de broccoliroosjes in twee eetlepels water, een snufje zout en een paar druppels olijfolie in een pan op hoog vuur in een paar minuten gaar. Giet niet af en laat niet te ver droog koken.  

Bak in een koekenpannetje zonder olie het amandelschaafsel op middelhoog vuur goudbruin.  

Schep nu de vis met saus op een bordje, leg er wat broccoli op, maak af met amandelschaafsel en de rest van de peterselie.

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.