Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Spinaziekokossoep met gamba's
en een heerlijk frisse tomatensalsa

Voor 5 personen  

Ingrediënten
Voor de soep
4 sjalotjes
3 verse knoflooktenen
0.5 rode peper
scheutje zonnebloemolie
500 gram gewassen spinazie
750 ml water
1 a 2 groentebouillonblokjes (BIO)
200 ml kokosmelk
1 limoen
15 stuks gambas (zonder schil en darmkanaal)
Scheut olijfolie
Zout en peper  

Voor de salsa
500 gram tomaten
Flinke bos peterselie of koriander naar smaak
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 limoen
Optioneel: halve chilipeper  

Bereiding
Voor de soep pel en hak je de sjalotjes en knoflookteentjes fijn. Verwijder de pitjes van de rode peper (tenzij je van écht spicy houd) en snijd ook deze fijn.
Zet een kookpan op het vuur en verhit hierin een scheut zonnebloemolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook en de peper tot de lekkere geuren goed vrijkomen.
Doe hierna de gewassen spinazie erbij en laat het op middelhoog vuur wat slinken. Giet dan het water erbij, voeg de bouillonblokjes toe en breng het aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je het daarna nog 10 minuutjes op laag vuur trekken.
Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Bak de gamba’s kort, breng ze op smaak met wat zout en peper en blus eventueel af met het sap van een halve limoen.
Doe hierna de kokosmelk (hou eventueel een klein beetje apart zodat je dit voor de sier op het laatst in een kopje kan schenken) en het limoensap in de soep, verwarm alles nog een paar minuutjes tot het goed heet is, ganeer af met de salsa en gamba’s  en dan is de spicy spinaziesoep helemaal af!

Voor de tomatensalsa snijd je de tomaten in zo klein mogelijke blokjes en breng je het op smaak met peper en zout. Snipper de rode ui, pers het knoflookteentje of snijd hem super fijn en meng met de tomaten. Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg toe aan het mengsel.
Pers de limoen uit en voeg naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe.
Laat de salsa 5-10 minuutjes staan en proef dan nogmaals. Voeg indien nodig extra koriander, peper, zout of limoensap toe. 
Serveer in een mooi kommetje naast de soep! Eet smakelijk!      

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.