Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Spruitjestaart met peer, roquefort en spekjes  
Caspar is weer terug uit Frankrijk! Dat vieren we met een heerlijke spruitjestaart.

Ingrediënten  

Deeg
(briseerdeeg kan je ook kant en klaar kopen)
250 gr bloem
500 ml water
125 gr boter in blokjes gesneden
1 eigeel
1 tl zout
1 tl kerrie  

Vulling
2 rijpe peren, doyenne de comice
150 gr roquefort
200 gram kleine schoongemaakte spruitjes gehalveerd
250 crème fraîche
2 eieren
150 gram gerookte spekreepjes  

Bereiding 
Los het zout op in het water, maak een bergje van de bloem op je werkbank en maak in het midden een kuiltje. Giet daarin het water, leg de boter en de dooiers er in. Kneed van binnen naar buiten hier een soepel deeg van en rol het deeg uit. Beboter en bebloem een lage bakvorm en bekleed hiermee de vorm. Prik gaatjes in de bodem en leg er een plak bakpapier op. Giet hierop wat bakbonen en bak de bodem 20 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.  

Meng de crème fraîche met de eieren en roer dit even goed los met een garde. Breng op smaak met zout, peper en een beetje nootmuskaat. Giet dit op de afgekoelde voorgebakken bodem. Bak de spekjes even uit en snij de peren in blokjes (zonder schil en klokhuis natuurlijk!). Blancheer de spruitjes en spoel met koud water. Meng de spekjes met de peer en de spruitjes en verdeel dit over de bodem. Verdeel de roquefort over de taart en bak het geheel nogmaals 30 minuten op 180 graden. Serveer met een heerlijke salade naar keuze!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.