Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Stoofpotje met kikkererwten, aubergine en harissa
Jigal's stoofpotje

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • een scheut olijfolie
  •  2 rode uien, gesnipperd
  •  4 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in dobbelsteentjes
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 tl harissa
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón de la Vera)
  •  2 blikken gepelde tomaten
  • 400 gr, 1 blik of pot kikkererwten, uitlekgewicht  240 gr
  • 150 gr rauwe techin 
  • 2-3 el citroensap
  • 100 gr feta, verkruimeld klein
  • bosje koriander, alleen de blaadjes
  • vers Turks brood of pita

Bereidingswijze:  

Rooster de paprika's boven open vuur, of als je geen gasfornuis hebt, onder de grill. Laat afkoelen in gesloten boterhamzakjes. Schraap de zwarte velletjes van de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd in stukken.

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Bak de uien, knoflook, aubergine, en zout 10-15 minuten onafgedekt op middelhoog vuur. Voeg de ras el hanout, harissa, tomaten (inclusief vocht), paprika en kikkererwten toe en laat op matig vuur, onafgedekt, in circa 20 minuten tot een dikke saus inkoken. Roer zo nodig af en toe om aankoeken te voorkomen.   

Meng voor de techina de rauwe tahin met het citroensap in een ruime kom. Je zal zien dat de techina steeds stugger wordt. Voeg geleidelijk kleine scheutjes water toe, zodat de saus de dikte krijgt van slasaus. Breng op smaak met een kleine snuf zout.  

Haal de stoof van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Breng op smaak met grof (gerookt) zout en zo nodig een snuf suiker. Verdeel de stoof over vier pannetjes of borden en garneer met een gulle plens techina, feta en koriander. Serveer met vers brood of licht geroosterde pita's.   

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.