Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Tempura van groenten met miso dip
Groente in een krokant laagje met miso dip.

Ingrediënten:  

  • 100 gr Bimi
  • 100 gr groene aspergetips
  • 100 gr sperziebonen
  • 200 gr bloem
  • ¼ tl bak soda
  • 236 ml koud water met koolzuur
  • 3 ijsklontjes
  • 1 ei
  • 230 gr mayonaise
  • 2 el lichte miso
  • 2 el fijn geraspte verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 tl licht bruine basterdsuiker
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • 1 liter  zonnebloemolie

Bereidingswijze: 

Meng in een kom de suiker sesamolie, miso en sojasaus. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de mayonaise, gember en knoflook toe.  

Breek het ei in een grote schaal en klop los. Voeg al roerend het koude water toe, doe ook de ijsklontjes in de kom. Voeg de bak soda aan 150 gr bloem toe en zeef boven het natte mengsel. Roer kort, er mogen klontjes in het beslag zitten.  

Verwarm een pan met de olie tot een temperatuur van 175 °C. Rol de groente door wat bloem en vervolgens goed door het tempurabeslag. Doe dit een voor een. Frituur voor ongeveer een minuut of tot knapperig.  

Serveer met de miso dip.  

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.