Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.

 Knoflookgarnalen

  • 30 g verse koriander
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 40 ml Go Tan vissaus
  • 2 el arachideolie
  • 16 diepvries reuzengarnalen (rauw, gepeld en ontdooid) 

Mihoensalade

  • 150 g mihoen
  • 200 g rode kool
  • 5 stuks bospeen
  • 1  bijna rijpe mango
  • ½ bosje koriander
  • 40 g cashewnoten

 Dressing

  • 3 limoenen
  • 1 el water
  • 3 -4 el vissaus
  • 1 el fijne palmsuiker
  • ½ kleine rode peper
  • ½ kleine groene peper 

Bereidingswijze:
Snijd 2 cm van de steeltjes van de koriander en mix deze fijn samen met de knoflook, suiker, vissaus en arachideolie tot een pasta. Schenk de pasta over de garnalen in een bakje tot ze helemaal zijn bedekt en laat dit een halfuur marineren in de koelkast. Snijd de korianderblaadjes grof en houd apart.

Kook de mihoen volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de rode kool fijn. Snijd of schaaf met een juliennesnijder de wortels in fijne reepjes (julienne). Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de korianderblaadjes. Snijd de bosuien fijn. Meng door elkaar.

Pers de limoenen uit en meng het limoensap met 1 eetlepel water, de vissaus en suiker. Snijd de peper fijn (verwijder voor een milde versie de zaadlijsten) en voeg toe.

 Maak de salade aan met de dressing. Hak de cashewnoten grof en strooi over de salade.

Grill de garnalen op een grillplaat 2 min aan elke kant tot ze roze en gaar zijn en serveer bij de salade.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.