Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Thaise visnuggets
Door de kokosmelk worden deze visnuggets heerlijk romig, lekker als borrelhapje.

 Karin Luiten kookt de hele week voor ons uit haar boek Het Grote Ovenhandboek.

Ingrediënten
750 g witvisfilet (wijting, heilbot of kabeljauw)
2 handjes panko
100 ml kokosmelk
2 el lekkere kerrie
Paar takjes verse koriander
Wat plantaardige olie
Zout & peper uit de molen
Partjes limoen

Dipsaus
3 el mayonaise
1 el vloeibare honing
Scheut sriracha
1 uitgeperste knoflookteen
1 el fijngehakte koriander

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.  
Snij de vis in blokjes van +- 4 cm, Bestrooi met zout en peper. Doe in een grote kom, voeg kerrie en fijngehakte koriander toe, hussel goed door elkaar.   Giet de kokosmelk erbij, schep goed om en giet eventueel overtollig vocht weer af.  
Doe de panko in een diep bord. Wentel de visblokjes erdoor en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Begiet met een dun fliebeltje olie.  
Bak 10 minuten in de oven. Zet eventueel ook de grillstand aan als ze te bleek blijven naar je zin (maar zo donkerbruin als gefrituurd worden ze sowieso niet).  
Dipsaus: Roer alle ingredienten door elkaar. Bestrooi de visnuggets uit de oven desgewenst nog heel lichtjes met zout.  

Het Grote Ovenhandboek van Karin Luiten is hier te bestellen!

Het Grote Ovenhandboek

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.