Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Tompoensoep
De perfecte combinatie an Tom kha kai en pompoensoep! Lekker kruidig met een zoete twist.

Ingrediënten
1 pompoen doorsnee van ongeveer 20 cm
1/2 liter kokosmelk
1 duimpje verse gember in schijven
1 tl tom kha kai curry
200 gram macaroni
1 liter kippen bouillon
1 kipfilet in hele dunne reepjes gesneden
1 bakje champignons in kwarten gesneden
1 rode paprika in blokjes wat verse peterselie  

Bereiding
Kook de macaroni beetgaar in een grote pan met water en zout en spoel koud. Snij de bovenkant van de pompoen er af, maar bewaar als deksel voor later. Haal de zaadjes eruit met een lepel en schep balletjes van het vruchtvlees met een boterballenboor.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een bak pan en bak daarin de champignons, paprika en de pompoen bolletjes. Als ze glazig zijn, voeg de curry toe en verwarm even mee.
Zet de bouillon op met de kokosmelk en de gember. Breng aan de kook zet het vuur laag en voeg de groenten en de macaroni toe. Verwarm nog een keer en schep de soep in de pompoen. Maak af met verse peterselie.

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.