Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Tong Picasso
Even terug naar de jaren 60, waar de Tong Picasso op veel plaatsen op de kaart stond.

Ingrediënten:

  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 150 ml volle melk
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat (of vers geraspte)  
  • 200 gr doperwten  
  • Sap van 1 citroen
  • 8 sliptongetjes
  • bloem
  • een klontje boter
  • 2 el gember, fijn
  • 2 el gembersiroop
  • 200 gr ananas uit blik
  • 2 bananen, in plakjes
  • 2 kiwi's, in stukjes
  • 250 gram pitloze druiven
  • amandelschaafsel, geroosterd 

Bereidingswijze: 

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Kook de doperwten in 10 minuten gaar in een pan kokend water.

Kruid de slibtongetjes met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de slibtong goudbruin. Houd ze warm in een oven van 60 graden.

Blus de boter af met citroensap en bak het fruit en de gember hierin tot het fruit is opgewarmd. Voeg als laatst de gembersiroop toe. Schenk de saus over de slibtong en garneer met wat amandelschaafsel.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.