Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Twee hartige taarten
Klaas maakt een quiche Lorraine en een vegetarische quiche.

Quiche Lorraine  
Ingrediënten
Voor 4 kleine quiches: 
1 pakje bladerdeeg
250 gram spekjes
1-2 bosuitjes
4 eieren
200 ml crème fraîche
150 gram geraspte kaas
zout, peper en nootmuskaat  

Extra benodigdheden: kleine springvormen  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de springvormen in met een beetje boter en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik in de bodem wat gaatjes met een vork.
Zet een koekenpan op het vuur en bak hierin de spekjes gaar en krokant. Als ze klaar zijn, giet je het vet af en houd je ze even apart.
Snijd ondertussen de bosuitjes fijn en meng deze door de spekjes.
In een aparte kom meng je de eieren, crème fraîche en geraspte kaas goed door elkaar.
Breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat toe.
Verdeel de spekjes en bosuitjes over de bladerdeegbodem en giet hier het eimengsel overheen. Zorg ervoor dat de geraspte kaas goed verdeeld is, gebruik hier eventueel een spatel voor.
Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 graden gaar en goudbruin.
TIP: Serveer de quiche met een lekkere salade.
Eet smakelijk!    

Vega Quiche  
Ingrediënten
200 gram gemengde paddenstoelen
5 gram tijm
200 gram spinazie
1 pakje bladerdeeg
1 ui
3 tenen knoflook
650 gram tofu
1 tl kurkuma
2 tl volle mosterd
2 el soja melk
3 el citroensap
zout
1 el pijnboompitten
150 gram cherrytomaatjes   

Extra benodigdheden: springvorm en keukenmachine  

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Zet een grote wok op het vuur en roerbak de spinazie. Laat de spinazie vervolgens in een vergiet uitlekken.
Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en roerbak deze vervolgens samen met de tijm. Laat ook deze daarna goed uitlekken.
Snipper dan het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit deze dan beide aan tot de ui goudbruin is en zet het daarna weg tot gebruik.
Meng in een keukenmachine de tofu met kurkuma, citroensap, mosterd, sojamelk en zout naar smaak tot een egale en gladde massa. Voeg dit tofumengsel nu samen met de spinazie, paddenstoelen, ui en knoflook.
Vet de vorm in met een beetje boter, verdeel het bladerdeeg over de springvorm en prik gaatjes in de bodem. Voeg nu het tofumengsel over het bladerdeeg.
Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de pijnboompitten over de quiche.
Bak de quiche af in de oven in ongeveer 30-40 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
Eet smakelijk!  

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.