Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Chocoladebars met dulce de leche
Zelfgemaakte chocoladebars met gezouten dulce de leche volgens de luie blikjes methode. Om je vingers bij op te eten.

Karin Luiten kookt voor ons uit haar boek Het Grote Ovenhandboek.

Ingredientën
80 g bloem
40 g fijne kristalsuiker
50 g koude boter
75 g pure chocolade (70-80%)
75 g melkchocolade + 15 gram extra
1 blikje gecondenseerde melk Snuf (knisper)zout

Bereiding
Verwarm de oven voor 175° C.  

Dulce de leche
Zet het blikje melk (zonder papier) in een pan met  koud water tot het ruim onderstaat. Breng rustig aan de kook, laat dan met de deksel op de pan 2 uur zachtjes koken. Draai halverwege het blikje een keer om. Check of er nog genoeg water in de pan zit. Haal het blikje uit het water en laat helemaal afkoelen.    

Koekjes
Meng bloem en suiker in een kom. Voeg de boter in blokjestoe en wrijf tussen je vingers tot kruimels. Kneed dan snel tot een samenhangend deeg. Rol/duw uit op een vel bakpapier tot 10 x 18 cm. Leg minstens 15 minuten in de koelkast. Hevel met papier en al over op de bakplaat. Snij met een mes alvast in 12 repen van 10 x 1,5 cm. Losmaken hoeft niet.  
Bak in het midden van de oven lichtgekleurd in +- 15 minuten. Haal uit de oven, snij de repen meteen los en laat helemaal afkoelen.  

Afwerking
Meng de helft van het blikje met een ferme snuf zut. Spuit met een spuitzak op elk koekje een dikke streep karamel. Laat in de koelkast 10 minuten opstijven. Smelt de 2 soorten chocolade samen au bain-marie. Hou elk koekreepje boven de kom en bedek aan alle kanten met chocola. Ja, dat is even eeen geklieder. Strijk de zijkanten en onderkant glad en laat op een rooster in de koelkast even opstijven. 

Het Grote Ovenhandboek van Karin Luiten is hier te bestellen! 

Het Grote Ovenhandboek

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.