Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Open Lasagne met Wodkasaus
Een vegetarische lasagne met een kick van een scheutje wodka.

Ingrediënten:

  • 250 gr lasagne vellen vers
  • 8 kleine trostomaten 
  • 1 el tomatenpuree 
  • 200 gr diepvries doperwten 
  • 200 gr peultjes
  • 1 rode peper 
  • 1 teen knoflook   
  • 1 sjalot  
  • 2 eetlepels wodka  
  • 50 gram Parmezaanse kaas 
  • Paar blaadjes basilicum
  • Een paar druppels Worcestersaus    
  • Scheutje Zonnebloemolie
  • Scheutje Olijfolie    
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

 

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de peulen ongeveer 5 tot 7 minuten tot beetgaar en haal er met een draadspaan uit. Voeg dan de diepvries doperwten toe en kook die nog twee minuten. Giet af en zet apart.

Snij de rode peper, knoflook en sjalot fijn. Snij ook de tomaten in kwarten en houd apart. Doe de een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de sjalot glazig op laag vuur. Voeg de rode peper en knoflook toe en zet het vuur wat hoger. Als de knoflook begint te kleuren blus je af met de wodka. Voeg dan de tomaten toe en zet het vuur laag. Laat op laag vuur pruttelen. 

Breng een grote pan water aan de kook en kook de lasagnevellen volgens de aanwijzing op het pak. Giet af en besprenkel met olijfolie zodat ze niet aan elkaar plakken.  

Maak de tomatensaus op smaak met worcestersaus, peper en zout. Voeg driekwart van de peultjes en doperwten toe aan de tomatensaus en warm nog even door.  

Bouw je lasagne op door een vel lasagne neer te leggen er een schep tomatensaus met groenten op en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Leg er nog een vel lasagne op en maak af met wat een klein schepje tomatensaus en wat losse groenten. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en strooi de basilicumblaadjes erover. 

Eet smakelijk!

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.