Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Vegan mac 'n cheese met gegrilde artisjokken
Onze Caspar geeft ons vanuit het zonnige Zuid-Frankrijk inspiratie met een lekkere mac ‘n cheese, maar dan helemaal vegan!
Ingrediënten: 
 
  • 1 ui, gesnipperd en in blokjes 
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes 
  • 1 rode paprika, klokhuis eruit en in blokjes gesneden
  •  2 teentjes knoflook, gehakt
  • 400 g vegan grote ellebogen pasta al dente gekookt en koud gespoeld 
  • 2 dl haver room (of andere vegan room) 
  • 2 wortelen, geschild en in blokjes
  • 200 gram vegan cheddar cheese, geraspt of in plakjes 
  • ½ theel oregano 
  • 200 ml vegan groenten bouillon 
Voor de artisjokken: 
 
  • 8 kleine baby artisjokken 
  • 1 citroen, doormidden gesneden 
  • 4 eetl. olijfolie 
  • 4 eetl. aceto balsamico 
  • 1 teentje knoflook, geperst 
  • snuf provencaalse kruiden 

Bereidingswijze: 

Bak het uitje met de zoete aardappel, de paprika en de knoflook aan in 2 eetlepels olijf olie tot deze glazig worden. Blus dit af met de bouillon en kook de groenten goed gaar. 
 
Mix met de staafmixer erg fijn. Mocht je te weinig vocht hebben kun je alvast de room toevoegen. Verwarm de saus en breng op smaak met oregano, zout en peper. Meng de saus met de kookte pasta en stort in een vuurvaste ovenschaal. Bedek het gerecht met de kaas en nog wat oregano en bak af in een voorverwarmde oven van 200 graden in 10 minuten. 
 
Voor de artisjokken: Snij de toppen van de artisjokken en halveer deze. Kook de artisjokken met de twee uitgeperste citroenen in kokend water met zout in 10 minuten gaar. Schep ze uit het water laat ze goed uitlekken en leg ze in een marinade van de olijfolie, de azijn, de provencaalse kruiden, de knoflook en wat zout en peper, en laat ze 20 minuten marineren. Grill de artisjokken op een hete bbq in een paar minuten mooi bruin. Serveer met bijvoorbeeld frisse veldsla. 
 
Eet smakelijk! 

Delen
Recepten
Kip met gemberbier-soja dressing en een frisse salade
Dit kiprecept uit ‘Midnight Chicken’ van Ella Risbridger maakte Hugo eerder dit seizoen ook al, maar was direct favoriet van Caroline. Speciaal voor Caroline’s laatste uitzending 5 Uur Live maakt Hugo deze overheerlijke drumsticks nog een keer, samen met een frisse salade.
Recepten
Crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel
Hidde deelde zijn recept voor crème brûlée met Mounir Toub en hij maakte een variatie op de klassieke variant. Vandaag kookt Hidde dat recept en maakt hij crème brûlée met pure chocolade, dadel, rozenwater en granaatappel. Dit recept is afkomstig uit het kookboek Lekker Arabisch
Recepten
Asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus
Hugo presenteert vandaag zijn eigen krat vol mooie Nederlandse producten. Hij kookte daaruit asperges met gegrilde boleten en venkel en snelle bearnaisesaus.
Recepten
Auberginecarpaccio
Jigal maakt een gerecht met zijn favoriete groente: de aubergine. Hij laat zien hoe divers deze groente is met auberginecarpaccio.
Recepten
Patrick’s favoriete Italiaanse pasta
Omdat het alweer de laatste week van het seizoen is maakt Hugo de hele week de favoriete vakantiegerechten van Daphne, Patrick en Caroline. Vandaag maakt hij een gerecht voor Patrick: Italiaanse Pasta! Deze recepten komen uit ‘Home Made Basics’ van Yvette van Boven.
Recepten
Thaise mihoensalade met knoflookgarnalen
London maakt een frisse mihoensalade met een Thaise dressing en kleurrijke groente.
Recepten
Manti
Hugo maakt het favoriete gerecht van Daphne: Manti. Deze traditionele Turkse deegkussentjes zijn gevuld met gehakt en worden geserveerd met een lekkere, maar simpele yoghurtsaus.
Bekijk meer
Meer bekijken
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.