Aran Bade over The Voice- schandaal: 'Ik ben geraakt'

Entertainmentverslaggever Aran Bade schittert zo goed als elke dag op tv en op de socials bij RTL Boulevard. Hij is er altijd als de kippen bij als er nieuws is in de BN'er wereld. Ook als het over iets verschrikkelijks gaat, zoals het drama bij 'The Voice of Holland'. "Ik heb gister avond heel emotioneel naar televisie gekeken", aldus Aran.

Vandaag mogen we Aran met open armen ontvangen. Hij vertelt hoe hij deze tijd ervaart als verslaggever in de BN'er wereld. Maar hij is natuurlijk ook bij ons voor een gezellig kopje koffie.

Juiste afwegingen

Toch kunnen we het aangrijpende verhaal bij 'The Voice' niet omzeilen. Want verslaggeving in deze branche is momenteel heel pijnlijk. "Ik heb heel emotioneel naar Beau gekeken. De meiden vertelden heel kwetsbaar en eerlijk hun verhaal. Ik ben daar echt door geraakt. Heel moedig van ze dat ze het vertellen op nationale televisie." Als verslaggever is het nu vooral van belang dat je de juiste afweging maakt. Dat blijft volgens Aran het belangrijkst. "De eerste les is altijd hoor en wederhoor. En altijd naar het grotere plaatje kijken. Veel namen worden genoemd die we allemaal kennen. Maar daarachter zit het verhaal, wat we bijvoorbeeld bij 'Beau' hebben gezien. Het blijft vooral speculeren nu, daarom moeten we vooral afwachten tot de uitzending van BOOS." 

Rollen omgedraaid

Vandaag zit Aran een keer aan de andere kant van de microfoon. Hij is niet de interviewer, maar degene die geïnterviewd wordt! Aan Loretta en Quinty de taak om hem het hemd van het lijf te vragen. Maar dat is voor de verslaggever toch even wat anders. "De rol van mij als luisteraar schikt me heel goed. Over mezelf praten is dan wel echt even wennen. Ik denk ook altijd: wie zit er nou op mijn verhaal te wachten?"

Toch is het daar vandaag echt tijd voor. Zo vertelt hij over zijn studie Journalistiek waar hij 20 jaar geleden mee startte. Want werken in de journalistiek was een droom die uitkwam. "Ik wilde journalistiek studeren om op een redactie te kunnen werken en met de waan van de dag bezig te zijn. Dat is min of meer uitgekomen. Ik had Rik van de Westelaken als docent. Hij deed toen al 8 uur journaal en dat vond ik mega cool. Alles wat hij vertelde boeide me. Mensen informeren leek me geweldig", aldus Aran. Tijdens de uitzending kreeg hij ook een mooie boodschap van zijn oud-docent. Bekijk hieronder het fragment.