Maak je eigen riser-tray!

We zitten allemaal veel thuis en daarom is het fijn om wat extra tijd te besteden aan de gezelligheid van je huis. Marrit, van de blog donebymyself, weet als geen ander hoe je je huis helemaal kunt opleuken met DIY-projecten.

We gaan vandaag een riser-tray maken. Oftewel, een verhoogd dienblad op pootjes. Voordat je aan de slag gaat, zijn er een paar dingen die je nodig hebt. Misschien heb je deze spullen al thuis, maar als dat niet het geval is, dan kun je deze bij de bouwmarkt kopen.  

Dit heb je nodig

- Een plank hout 
- Zaag 
- Boormachine 
- Schroeven 
- Beits  
- Kwast
- Eventueel: hamer 

Aan de slag!

Het is verstandig om van tevoren te bepalen in welke vorm en in welke maat je de riser-tray wil hebben. Teken deze afmetingen uit op het hout. Trek op het hout ook meteen een lijn waar je de pootjes uit kunt zagen. Als je alles gezaagd hebt, kun je de pootjes op maat maken. Houd hiervoor de breedte van je riser-tray aan.  

Je kunt ervoor kiezen om de pootjes met houtlijm te bevestigen, maar Marrit vindt het makkelijker om de pootjes vast te boren. Om de riser-tray passend in jouw interieur te maken, kun je ervoor kiezen om het hout in een mooie kleur te verven. Marrit kiest ervoor om met beits aan de slag te gaan. Je kunt eventueel ook gaan voor een verweerde look. Sla dan met een hamer wat deukjes in het hout, voordat je gaat beitsen/verven. Vervolgens goed laten drogen en daarna kun je jouw zelfgemaakte riser-tray een mooi plekje in huis geven!