Gezin

Zo maak je een einde aan stoffige kunstplanten en -bloemen

Onze schoonmaakdiva Marja Middeldorp is dól op bloemen en planten. Maar door het weinige licht in haar woning, houden ze het niet lang vol. Daarom zijn zijden versies voor haar de oplossing, al verstoffen ze wel sneller. Maar daar heeft Marja natuurlijk een handige oplossing voor.

Ze geeft een aantal tips waardoor jouw kunstbloemen en -planten weer helemaal schoon en vrolijk in de kamer staan. 

Gebruik een föhn

De tip die volgens Marja áltijd werkt, is om de föhn erbij te pakken! Die heb je altijd wel ergens in huis of je kunt er vast een lenen van de buren of je kinderen. Het werkt heel simpel: je steekt de stekker van de föhn in het stopcontact, je zet de föhn op de koudste stand en blazen maar! Alle stof kan je op deze manier heel eenvoudig wegtoveren. Wat Marja daarbij wel aanraadt, om daarna een doekje over de vloer te halen. De stof waait natuurlijk overal en nergens heen.

Tijd voor shampoo

Een andere manier om je zijden bloemen schoon te maken, is om een sopje te maken van warm water en shampoo. Misschien vraag je je af: waarom shampoo? Maar shampoo werkt goed en verzorgend voor je haar, dus ook voor de blaadjes van de bloemen en planten. Doe de planten in het sopje en spoel het daarna af met water. Vervolgens droog je de bladeren met een handdoek. Waarschijnlijk zal het niet direct droog worden met een handdoek, daarom raadt Marja aan om de planten ook nog ondersteboven op te hangen aan een knijper. Zo zijn ze in mum van tijd lekker droog en staan ze er weer vrolijk bij. 

Dé tip voor de echte plant

Marja heeft ook een echte plant in huis staan. Ook daarvoor heeft ze dé tip om de plant op z'n best te verzorgen. Wist je namelijk dat als je voor ze zingt, ze beter gaan groeien? Bekijk de onderstaande video hoe onze schoonmaakdiva dat doet!