Artikelen

Gevonden Geluk: Onvoorwaardelijke liefde vinden als de hoop lijkt vervlogen

Carins allergrootste wens? Moeder worden en een eigen gezin stichten. Maar de juiste man komt maar niet op haar pad. En dat terwijl de klok, voor haar gevoel, begint te tikken. Tot die ene avond in de kroeg, wat het begin van haar allergrootste droom wordt.

Liefde, hoe mooi kan het zijn? Koffietijd hoofdredacteur Charlotte Hoogendoorn heeft het, na 12 jaren single, weer flink te pakken op haar zestigste. In haar wekelijkse column voor Libelle schrijft ze over deze verliefdheid voor haar jeugdliefde, die ze na 40 jaar weer terugvond. En wat blijkt? Jullie herkenden je in haar verhaal! Na een oproep via onze social media werden we overspoeld met mooie ervaringen. En, de komende weken delen we die met jullie. Samen vieren we de liefde! En vandaag doet Koffietijdkijker Carin dat, met een verhaal over haar gevonden geluk.

Vrijgezel zijn in je ‘thirties 

Carin is al een poos single in 2004. Na een mislukte relatie, geniet Carin acht jaar lang van een heerlijk vrijgezelleven. Carin gaat op dates, gaat uit en haalt haar pubertijd naar eigen zeggen een beetje in. Want dit vrijgezellenleven, waarin ze alleen maar aan zichzelf hoeft te denken, alleen maar doet wat ze zelf wil en écht geniet van vrijgezel zijn, heeft ze nooit eerder gehad. Maar, na acht jaar single en inmiddels 37 jaar te zijn, begint het aan haar te knagen: liefde en kinderen.  

Carin wil niets liever dan moeder worden, maar die ene man die de vader van haar toekomstige kinderen en de liefde van haar leven kan worden, komt maar niet voorbij. Ook niet tijdens het uitgaan of de dates die ze heeft. Tot die ene avond in 2004, in de kroeg waar ze al jaren komt.    

Zou hij nog wel een gezin willen op z’n 49ste?

Het is 2 april 2004 en Carin gaat met een vriendin stappen. Ze gaan naar een café in Harlingen. Het café waar Carin jaren lang heeft gewerkt. Na een aantal drankjes ziet Carin twee mannen staan. Een vaste gast heeft zijn tweelingbroer meegenomen. Carin raakt aan de praat met tweelingbroer Paul. Het gesprek gaat heel makkelijk en het klikt meteen. De twee praten de hele avond, zo makkelijk is het nog nooit gegaan in een gesprek. Paul blijkt twaalf jaar ouder te zijn. Hij is dus (al) 49. Zou hij nog wel een gezin willen stichten denkt ze?   

De uren vliegen voorbij en Carin en Paul vergeten bijna de tijd door het leuke gesprek dat ze hebben. Omdat het zo goed klikt, besluit Carin gewoon met de deur in huis te vallen. Want, zou hij niet de man kunnen zijn die haar droom kan waarmaken? En op deze leeftijd is er geen tijd meer te verliezen, toch?. “Ik wilde niets liever weten of Paul ook kinderen wilde. Want ik wilde dat heel graag. Paul vertelt me dat hij een dochter heeft en het allerliefst een groter gezin zou willen. Ik ben opgelucht, we zitten op één lijn”, vertelt Carin.   

Bekroning van hun liefde 

Na een aantal drankjes, wat dansjes en heel veel uren aan gesprek later, komt de avond tot z’n eind. De twee lopen het café uit, waarna Carin besluit Paul uit te nodigen om te komen eten. De woensdag daarop komt Paul vanuit Zwolle naar Makkum. Dat etentje bevalt zo goed, dat hij daarna nooit meer is weggegaan.    

Paul besluit, in plaats van op en neer te blijven reizen van Zwolle naar Makkum, om bij Carin in te trekken. Het gaat allemaal heel snel. De twee zijn dol op elkaar en het voelt goed. In februari 2005 wordt Carins droom werkelijkheid: Paul en Carin verwelkomen hun eerste dochtertje. In april van dat jaar trouwen Carin en Paul. In juni 2006 komt er nog een dochter bij. Zoals Carin zelf zegt over haar twee dochters: “Zij zijn de bekroning van onze liefde.”

Lees verder onder de foto.

Twee verledens 

Het leeftijdsverschil is groot, volgens buitenstaanders. Maar volgens Carin heeft ze hier nooit wat van gemerkt. “Ik heb nooit het gevoel dat Paul ouder is. Alleen mijn omgeving geeft mij dit gevoel soms wel, door opmerkingen van mensen en vragen die dierbaren stellen. Ik heb hem nooit gezien als iemand die 12 jaar ouder is. Hij is de liefde van mijn leven. De vader van mijn kinderen. Hij is mijn man. Hij is mijn partner en mijn maatje”, aldus Carin.    

De twee vallen voor elkaar als ze eind 30 en eind 40 zijn. Ze hebben beiden al een heel leven achter zich; een verleden waarin harten zijn gebroken en liefdes voorbijgingen. Maar het heeft hen ook gemaakt tot wie ze zijn. Zo’n verleden is niet altijd makkelijk. Zo heeft Paul al een dochter uit een andere relatie. Carin wil het liefste dat haar eigen dochters opgroeien met Pauls dochter. Maar een samengesteld gezin is toch uitdagender dan Carin had verwacht.

Paul's oudste dochter komt af en toe langs, maar zijn drie dochters groeien niet echt met elkaar op. “Ik heb het beste met haar voor en ze mag haar eigen keuzes maken. Gelukkig hebben onze dochters een goede band.” Ook al gaan verledens niet altijd goed samen, Carin en Paul hebben vooral een toekomst voor zich. En dat is waar ze zich op focussen.  

Elk liefdesverhaal is mooi en speciaal

Ondanks dat liefde niet altijd makkelijk is, blijkt de liefde tussen en Paul en Carin heel sterk te zijn. Het leeftijdsverschil en het vinden van liefde op latere leeftijd, dat is voor hen totaal geen probleem. De twee houden ontzettend veel van elkaar, tot op de dag van vandaag. Ze wonen inmiddels met hun twee dochters van 18 en 16 in Zwolle. De plek waar Paul woonde toen de twee elkaar leerden kennen. Carin geniet met volle teugen van het moeder zijn: “We wandelen veel samen. Paul gaat vaak surfen met de meiden. Ik vind niets fijner dan samen zijn.”    

Ben je voor je gevoel al wat ouder en opzoek naar liefde? Laat dan het verhaal van Carin en Paul een inspiratie zijn, om de liefde niet op te geven. “Ik ben blij dat ik mijn verhaal mag delen. Mijn verhaal is niet meer bijzonder dan iemand anders liefdesverhaal. Ik hoop dat iedereen uiteindelijk deze ware liefde mag ervaren. Want elk liefdesverhaal is mooi en speciaal en dat gun ik iedereen.”