Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Viscurry
met gember, kurkuma en kokos.

Voor 4 personen

Ingrediënten
2 paprika's, in repen gesneden
2 uien, gesnipperd
10 sjalotten, schoongemaakt en in vieren gesneden
8 cm verse gember, geraspt
4 tenen knoflook
2 bosje koriander

Indiase mix
2tl herbamare
2 tl komijnpoeder
2 tl kurkuma
2tl korianderzaad
0.5 tl kaneel

4 visfilets (kabeljauw/zalmfilet)
400 ml kokosmelk
2 limoen
2 el tamarindesiroop
4 el gembersiroop
2 el vissaus (nam pla)
peper en zout

TIP: warme rijst of noedels voor erbij.  

Bereiding
Doe de gember, sjalotten, knoflook, rode peper en de bijna alle koriander (met steeltjes en al) in een keukenmachine en blender dit tot een pasta (het kan ook met een staafmixer).
Roer de Indiase mix door de pasta.
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin wat olie. Zet op een laag vuurtje de ui en paprika aan met de currypasta. Laat dit 5 minuten bakken tot alles heerlijk geurt.
Draai het vuur iets hoger en bak de vis een paar minuutjes mee.
Voeg dan de kokosmelk, tamarindesiroop, gembersiroop en vissaus erbij en breng heel langzaam aan de kook. Laat de vis 15 minuten garen in de saus op een laag vuurtje.
Proef de saus en breng het indien nodig op smaak met een klein beetje zout en peper.
Serveer het gerechtje in diepe borden en knijp er een partje limoen over uit. Bestrooi met wat fijngesneden koriander.
Eet smakelijk!

TIP: Heerlijk met warme rijst of noedels.     

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.