Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Voorjaars borrelplank
Met zelfgemaakte zalmbladerdeeghapjes, springrolls en chillisaus

Voor 1 borrelplank

Ingredienten
Voor de bladerdeeghapjes
8 vellen bladerdeeg
1 ei
200 gram gerookte zalm
125 gram monchou
Kruidenolie
2 el mayonaise
1 bosje dille   

Voor de springrolls
12 rijstvellen
300 gram kippendijen
100 gram haricots verts
1 kropje little gem sla
1 mango
handje cashewnoten
50 gram wortel (julienne)
2 el ketjap
snuf paprikapoeder
peper en zout  

Voor de chilisaus
3 grote rode pepers
3 tenen knoflook
130 gram water
130 gram palmsuiker
3 el rijstazijn
Snufje zout
1 el maïzena  

Bereiding

Voor de bladerdeeghapjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem 2 vellen bladerdeeg en plak deze aan elkaar zodat er een rechthoek ontstaat.
Meng in een kom de kruindenolie met de monchou, nu heb je zelf een soort kruidenkaas gemaakt.
Besmeer de bladerdeeg met de kruidenkaas en leg hier wat gerookte zalm op.
Rol de plak van twee kanten op en snijd de hem in 7 plakken. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het ei. Bak de plakjes af gedurende 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Snijd ondertussen de dille klein en meng dit met de mayonaise. Zet dit weg tot gebruik.

Voor de springrolls
Zet een pan met ruim water op het vuur en breng deze aan de kook. Bak ondertussen de kip in een pan in ongeveer 15 minuten gaar. Als het water in de pan gaat koken, kook je de verse haricots verts in 8 minuten gaar.
Snijd ondertussen de mango in dunne reepjes, scheur het kropje little gem sla in stukjes en verwijder de nerven.
Als de kip gaar is, laat je deze uitlekken en trek je het met een vorm uit elkaar. Leg de stukjes kip in een kom en voeg hier de ketjap, het paprikapoeder en wat peper en zout aan toe en meng dit goed.
Week de rijstvellen gedurende 30 seconden in warm water tot ze zacht zijn. Leg een rijstvel op een werkblad, leg er een beetje sla op en vervolgens wat boontjes, mango, wortel, wat van het kipmengsel en wat grof gehakte cashewnoten.
Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op.
Leg de springroll aan de kant en herhaal dit met de rest van de vellen en ingrediënten. Zet de springrolls weg tot gebruik.

Voor de chilisaus
Snijd de rode pepers en knoflook heel fijn. Zet een sauspannetje op het vuur en meng hierin alle ingrediënten behalve de maïzena. Breng dit aan de kook, zet het vuur dan wat lager en laat zo’n 5 minuten zachtjes koken.
Roer in een kommetje de maïzena los met wat water, zorg ervoor dat er geen klontjes inzitten. Voeg dit al kloppend toe aan de chilisaus, totdat hij wat dikker wordt en laat het nog een minuut op laag vuur koken.  

Serveer alle componenten op een leuke borrelplank! Eet smakelijk!      

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.