Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Recepten
Winterse pasta ratatouille
Een winters gerecht boordevol groente.

Ingrediënten:  

  • 1 aubergine
  • 1 grote ui
  • 2 paprika’s (rood en geel)
  • 3 tenen knoflook eenvoudige olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g rigatoni (of penne rigate)
  • klein bosje basilicum, de blaadjes grofgehakt
  • handvol pijnboompitten, licht geroosterd en grof gevijzeld
  • Parmezaanse kaas  

Bereidingswijze:

Zet drie koekenpannen klaar. Snijd de aubergine in blokken, bestrooi royaal met zout en laat 20 minuten rusten. Snipper intussen de ui, snijd de paprika's in blokjes en hak de knoflook grof. Fruit alles op laag vuur in weinig olijfolie. Snijd de courgette in dobbelstenen en bak, in een tweede pan, op laag vuur in olijfolie.   

Dep de aubergine droog en bak in de derde pan op middelhoog vuur in olijfolie. Schep de inhoud van iedere pan zo nu en dan om.  

Voeg als alle groenten geslonken en goed doorbakken zijn alles samen in de grootste pan. Doe de bliktomaten erbij inclusief het sap. Prak de tomaten in stukken met een spatel. Bind de tijm, rozemarijn en laurier met een touwtje samen en schuif onder in de pan. Laat nog 40 minuten afgedekt op laag vuur pruttelen. Roer af en toe voorzichtig om.   

Kook de rigatoni beetgaar in gezouten water en giet af. 

Haal de ratatouille van het vuur en vis de samengebonden kruiden eruit. Breng de ratatouille krachtig op smaak met zout, peper en eventueel een snuf suiker (of een kledder ketchup). Roer de pasta en de basilicum erdoor en verdeel over borden. Garneer met basilicum, pijnboompitten en rasp aan tafel nog wat Parmezaanse kaas eroverheen.

Eet smakelijk! 

Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.