Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Witvisknoedels
Met een stoof van courgette.

Voor 4 personen (20 knoedels)  

Ingrediënten

Voor de knoedels:
150 gram stevig witbrood (bijv. stokbrood)
420 gram witvis, ontveld en ontgraat (kabeljauw, schelvis of heek)
1 ei
4 takjes tijm
0,5 tl geraspte nootmuskaat
Fijn zeezout  

Voor de courgettestoof:
5 el olijfolie
500 gram prei
1 tl geel mosterdzaad
600 gram courgette
1 grote bos verse dragon
700 ml groentebouilon
Fijn zeezout en versgemalen zwarte peper  

Bereiding
Zet een braadpan op het halfhoog vuur en verhit hierin de olijfolie. Maak ondertussen de prei schoon en snij hem in ringen. Bak de prei en het mosterdzaad in de braadpan tot ze zacht zijn. Roer het mengsel af en toe door.
Rasp ondertussen de courgettes en voeg deze daarna samen met de dragon toe aan de braadpan. Bak het mengsel gedurende 10 tot 15 minuten. De pan lijkt nu erg vol, maar de groentes gaan nog flink slinken.
Maak ondertussen een beginnetje aan de visknoedels. Zet een pan op met de groentebouillon en breng deze aan de kook.
Doe ondertussen het brood in een keukenmachine en maal dit op de pulseerstand tot grove kruimels. Doe deze kruimels daarna in een kom en voeg de vis toe aan de keukenmachine. Pulseer de vis ook in kleine stukjes en voeg dit samen met het ei, de tijm, nootmuskaat en het zout toe aan de broodkruimels. Kneed dit allemaal goed door elkaar met de hand totdat het mengsel aan elkaar blijft kleven als je erin knijpt.
Roer dan de kokende bouillon door het mengsel in de braadpan en breng het op smaak met zout.
Verdeel het vismengsel in stukken ter grootte van een walnoot en rol hier mooie balletjes van. Knijp ze stevig samen in je vuist zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het koken. Als je de balletjes hebt gevormd, leg je de visknoedels op de courgettestoof. Leg de deksel op de pan en stoom de knoedels in 20 minuten op laag tot middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Keer ze na 10 minuten om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Als de visknoedels klaar zijn, serveer je het gerecht in een diep bord of kommetje.
Eet smakelijk!

 

Uit het kookboek Strudel + Knödel.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.