Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Za'atarolie en gepofte knoflook van Jigal
Daarmee maakt hij een kruidige bruschetta met avocado.

Za'atarolie

Ingrediënten
1 grote bos za'atar of verse oregano
Fles milde olijfolie van de beste kwaliteit  

Bereiding
Ris de blaadje van de takjes en was in een vergiet. Dep goed droog met keukenpapier en kneus de oregano. Dat kan je doen door de blaadjes tussen keukenpapier te leggen en er met een pan op te slaan, of wals er een paar keer overheen met een deegroller. Laat de blaadjes minimaal drie dagen marineren in de olijfolie.


Gepofte knoflook

Ingrediënten
1 zakje knoflookbolletjes
Extra vergine olijfolie  

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de onderkant van de knoflookbolletjes af. Besprenkel de afgesneden kant met olijfolie. Verpak de bolletjes in aluminiumfolie en pof 45 minuten in de oven. De knoflook is perfect als hij glazig, maar niet bruin is en loskomt van de schil. Bewaar de knoflook in het gebruikte aluminiumfolie of in een weckpot. In de ijskast blijft de knoflook minstens anderhalve week goed.


Bruschetta

Ingrediënten
2 gepofte knoflookbollen
3 el za'atarolie
2 el vers citroensap
½ tl grof zeezout
½ tl chilivlokken uit de molen
2 rijpe avocado's
4 dikke challeboterhammen of dik gesneden casinobrood  

Bereiding
Prak de gepofte knoflookbollen in een schaal en klop los met de za'atarolie. Verneng vervolgens met het citroensap, zout en de chili. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in grove blokken en wentel die goed door dressing. Laat alle ingrediënten even lekker met elkaar sjmoezen.   Verhit een grillpan op hoog vuur. Smeer de challeboterhammen aan beide zijdes in met olijfolie en gril 30 seconden aan beide zijden.   Beleg de geroosterde boterhammen royaal met de avocadotopping.

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.