Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur
Zintuiglijke ervaring in de wereld van smaak!
Binnenkort kun je in kunstinstelling Marres in Maastricht terecht voor een zintuiglijke ervaring in de wereld van smaak!
Met tentoonstellingen, lezingen, onderzoek, performances en publicaties verkent Het Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur de beeldende kunsten in de breedste zin van het woord. Bezoekers worden uitgenodigd om het intieme karakter van het huis en de weergaloze stadstuin van Marres te ontdekken of van een kop koffie of maaltijd bij Marres Kitchen te genieten. Wij namen er eens een kijkje! Marres Kunstinstelling Marres in Maastricht is aangesloten bij Very Contemporary, een samenwerkingsverband van dertien instellingen voor hedendaagse kunst in de regio Maas-Rijn. Binnen een straal van 100 km biedt het grensgebied van België, Nederland en Duitsland een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen en evenementen, die je gecombineerd in één dag kunt bezoeken. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij Fonds kunnen bezoekers momenteel in Marres terecht voor een culinaire en kunstzinnige tentoonstelling én workshop over het werk van de beroemde chef-kok Ferran Andrià! Smaaksensatie Ferran Adrià is de beroemde chef-kok die jarenlang het in 2011 gesloten restaurant El Bulli in Roses, Spanje runde. Aan het einde van de jaren negentig en in eerste decennium van de eenentwintigste eeuw was El Bulli legendarisch. Het won vijf maal achtereen het door Michelin toegekende predicaat ‘beste restaurant ter wereld’. El Bulli verdiende zijn reputatie aan het feit dat Adrià alles in de keuken wilde vernieuwen om de smaakpapillen van zijn gasten zo veel mogelijk te prikkelen. Al die vernieuwing was erop gericht radicaal te experimenteren met smaak en tastzin. Adrià heeft een revolutie in de keuken ontketend door de grenzen van de smaak op te rekken. Hij was grondlegger van het zogeheten moleculaire koken. Sinds de sluiting van El Bulli houdt Adrià zich bezig met onderzoek naar creativiteit. Adrià’s artistieke houding in de wereld van de gastronomie bracht hem vanaf het begin van zijn carrière in contact met de kunstwereld. Notes on Creativity Wat is de meerwaarde van een zintuigelijke ervaring, zoals proeven of ruiken, bij de beleving van kunst? Vanuit dat idee ontwikkelde Marres Ferran Adrià: Notes on Creativity, een tentoonstelling over de wonderlijke ideeënwereld van top-kok Ferran Adrià, over creativiteit en zintuiglijke ervaringen in de wereld van smaak. Het publiek doet actief mee in de tentoonstelling via cook-outs, smaaklabs en bijzondere workshops met smaakprofessoren en voedselexperts en heeft zo een andere beleving van deze kunst. Deze vernieuwende manier van kunst presenteren zorgt voor een nieuwe kijk op kunst presenteren en beleven. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 3 juli 2016. Meer initiatieven als de tentoonstelling Ferran Adrià: Notes on Creativity ondersteunen? Speel dan mee met de BankGiro Loterij!
Delen
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, social media cookies mogen worden verzameld, zodat ik gebruik kan maken van social media koppelingen binnen deze site.