Iedere werkdag om 10:00 en 17:00 uur

Culinair

Zweedse gehaktballetjes met cranberry compote
Deze gehaktballetjes kun je nu thuis bestellen, maar zelf maken is nog veel lekkerder!

Ingrediënten
500 gram half om half gehakt
1 ui
1 ei
Paneermeel
2 kruimige aardappels
1 tl piment
1 teen knoflook
Snuf nootmuskaat
Boter

200 ml sterke runderbouillon
100 ml volle room
1 el bloem
1 el boter
 
Zakje verse cranberry's
200 gram suiker
250 ml water

Bereiding
Kook de aardappels en stamp tot puree.
Fruit de uien en knoflook aan in een pan. Meng de uien en knoflook door het gehakt samen met de kruiden, ei, paneermeel en peterselie en aardappelpuree. Rol er balletjes van, bak ze bruin in de boter en haal weer uit de pan. Voeg de bloem bij de boter, laat even aanbakken en blus af met de runderbouillon en room. Leg de balletjes terug in de saus en laat 2 tot 5 minuten inkoken.
Kook de cranberry's met suiker en water voor 10 minuten in, en klaar is de compote!

Copyright 2017 Talpa Producties BV | Gebruiksvoorwaarden | Spelvoorwaarden | Privacy Policy | Cookie Policy | All Rights Reserved
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Hier vragen we eenmalig je toestemming voor. Bekijk de onderstaande cookie policy voor meer informatie.
Ja, ik ga akkoord met het gebruik van cookies op deze site.