Ingrediënten
500 g half om half gehakt
1 ui
1 ei
Paneermeel
2 kruimige aardappels
1 tl piment
1 teen knoflook
Snuf nootmuskaat
Boter
200 ml sterke runderbouillon
100 ml volle room
1 el bloem
1 el boter
Zakje verse cranberry's
200 g suiker
250 ml water
Bereiding
Kook de aardappels en stamp tot puree.
Fruit de uien en knoflook aan in een pan. Meng de uien en knoflook door het gehakt samen met de kruiden, ei, paneermeel en peterselie en aardappelpuree. Rol er balletjes van, bak ze bruin in de boter en haal weer uit de pan. Voeg de bloem bij de boter, laat even aanbakken en blus af met de runderbouillon en room. Leg de balletjes terug in de saus en laat 2 tot 5 minuten inkoken.
Kook de cranberry's met suiker en water voor 10 minuten in, en klaar is de compote!
Zweedse gehaktballetjes met cranberry compote
Deze gehaktballetjes kun je nu thuis bestellen, maar zelf maken is nog veel lekkerder!